LEZINGEN en CURSUSSEN

Cursus: Ruimte, Evenwicht en Geluk

Een ontdekkingsreis naar de zin van het leven en de fases van de spirituele weg

Door Kees Voorhoeve

Centrum de Zin te Harderwijk

Op de spirituele weg ontvouwt zich een inspirerende levenskunst om ruimte, evenwicht en geluk in je leven te ervaren.

Aan de hand van Christelijke en Kabbalistische inzichten zullen we in deze cursus de fases van de spirituele weg onderzoeken. We gaan de symboliek in verhalen van de Bijbel, zoals Genesis, Exodus en Noah, levend maken. We kijken hoe de Tarot en het Enneagram hierbij een rol spelen, welke invloed spiritualiteit heeft op onze hersenen en hoe liefde en wijsheid in ons leven tot expressie kunnen komen.

Zeven bijeenkomsten: Introductielezing op maandag 15 oktober
+ 12 november, 17 december, 21 januari, 25 februari, 18 maart, 15 april

Tijd: Van 20.00 tot 22.00
Plaats: Centrum De Zin. Stationslaan 32  /  3841 DA  Harderwijk

Opgave alleen mogelijk voor de hele cursus: bij vrijzinnigcentrum@gmail.comCursus: Kabbalah en de Fases van de Spirituele Weg 

Docent: Kees Voorhoeve

Theosofische Vereniging Arnhem


Volgens de Kabbalah is de Torah een duizelingwekkende mystieke tekst waarin de zin van het leven en de spirituele weg op symbolische wijze wordt beschreven. alles wat in de Tora naar voren komt, heeft een diepere betekenis en is gericht op het wakker worden voor de bezieling.

Hoe kunnen we deze symboliek levend maken? Welke fases van de spirituele weg zijn hierbij te onderscheiden en hoe kunnen we dat toepassen op ons eigen leven?

We gaan in deze cursus de symboliek in verhalen van de Bijbel, zoals Genesis en Exodus, levend maken. We kijken hoe de Tarot en het Enneagram hierbij een rol spelen, welke invloed spiritualiteit heeft op onze hersenen en hoe liefde en wijsheid in ons leven tot expressie kunnen komen.Start in oktober met een inleidende lezing op maandag 22 oktober

Data Cursus: maandag 19 november en 10 december 2018
In 2019: 14 januari, 11 februari en 25 maart.